het eilandgevoel

de sleutel

In ons campertje op weg naar Pieterburen; wat regende het..donkere wolken boven het uitgestrekte land..Monique en Frans en de makelaar bekeken met ons het huis voor de definitieve koop en toen  naar Leens naar de  notaris Hilligen.

de zon

vanaf dat moment scheen de zon en begon de zomer.

terwijl ik dit schrijf, 27 juli zitten we in een heuse “hittegolf”35* en na slechts een enkele onweersbui en 2 zonloze dagen blijft het verder mooi weer.Ons huis aan de Hoofdstraat ligt hemelsbreed 2 km van de dijk aan de Waddenzee  met meestal nu een verkoelend zilt windje.

tja, daar sta je dan in een leeg huis, erg leeg…

woensdagochtend om 8 uur stonden de verhuizers voor de deur toen wij na de nacht bij HANS te hebben doorgebracht aan kwamen kakken…niets in huis natuurlijk…Hanny onze nieuwe overbuurvrouw had koffie met koek…wat een welkom.

Beer was na een vreselijke nacht in een dierenasiel door ons opgehaald en

bij Hans achtergelaten zodat er rustig gesjouwd kon worden.Wat bleek Kragt( echt een te gekke website heeft Giel, de verhuizer) uit Gggullepe had niet alles bij zich; hij had pech gehad met een lift aan de wagen  en zo stond er nog  het één en ander waaronder onze hoofdkussens en gereedschap in zuid Limburg.

zaterdagavond arriveerde ie in zijn uppie zodat hij, onze nieuwe buurman  Martin en Ko zich het leplazerus liepen; Martin is hovenier met een veerkrachtige ijzeren conditie ging hij vederlicht de trap naar boven met zware dozen.

ONZE TUIN

ONZE TUIN
LIEKE in de oude stoofpeer
MATTHIJS ook hangend boven het 7 blad

Onze tuin reikt tot achter het  okerkleurig schuurtje half verborgen achter de roestig gekleurde heg.dat is de zuurbes, zocht ik op; daar is nog een weitje

met een roodkleurig bloeiende meidoorn en daarachter hangt de kroon van een reusachtige walnootboom over onze erfscheiding.De boom links is een stoofpeer…zit bomvol…toch minstens 90 jaren oud en rechts daarvan een even oud appeltje..ook vol blozende appeltjes en nu voornamelijk wormstekig…jeugdherinnering.

Boven het dak van ons huis hangt de indrukwekkende kroon van een nog oudere kastanje.Al het lichte groen is zevenblad en onder het appeltje rechts is een soort Hondsrug ontstaan door het  jaarlijks strooien van houtsnippers tegen het graven van de honden van Monique…

dus de tuin moet afgegraven en geëgaliseerd..dat is inmiddels gebeurd.

VERRASSING

EN WEL JA, plotsklaps  Britte, Lieke en Matthijs voor de deur….Erwin werkt en de ochtend daarop ’s morgens tegen tienen Erwin op de fiets rijdt het paadje op..wat een geluk..een half uurtje rijden naar de stad.

VROUWENHEIDE 4 nog niet verkocht.

Nog in ons eigendom tot de 15e mei…de 14e dus op reis…het is zondag en dan rijdt de bus hier niet op tijd…dus met het campertje naar Baflo…dan met de trein naar Groningen met het dieseltje; de Dacia staat nog in Trintelen, en vandaar…met de bus naar Assen

onze keuken